Linkbuilding die werkt

Linkbuilding Uitbesteden, Wat Zijn De Voordelen?

Published Apr 08, 22
7 min read

Wat Is Linkbuilding? Uitbesteden

Er moet een gezonde balans zijn tussen hoogwaardige links en startpagina links/bedrijfsgidsen die over het algemeen als minder relevant beschouwd worden. Hanteer de 80-20 regel in dit geval. Als je meerdere websites bezit, is het gemakkelijk om hierop backlinks te plaatsen naar de desbetreffende website. Let hierbij wel op dat de links worden geplaatst op de websites met een sterke score en relevante content voor de desbetreffende website. Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?.

Bovendien plukken beide partijen er de vruchten van. Naast het plaatsen van links naar jouw website/webshop op externe websites, kan je ook intern linken. Intern linken houdt in dat links worden geplaatst op jouw website, die vervolgens linken naar andere pagina’s binnen jouw website. Het is goed om gebruik te maken van dit soort interne hyperlinks. Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?.

Het geheim achter snelle linkbuilding groei Binnen SEO (Search Engine Optimization) speelt linkbuilding een belangrijke rol. Samen met techniek en content wordt het gezien als een van de drie pilaren van SEO. Linkbuilding kan er namelijk voor zorgen dat het organische verkeer naar jouw website sterk toeneemt, zeker binnen een competitieve markt.

Maar wat is linkbuilding precies? Het belang van online kwaliteit, relevantie en authenticiteit was nooit eerder zo belangrijk. Hoewel een cowboystrategie voor linkbuilding op korte termijn kan werken is het verstandig om snel over te schakelen naar een meer houdbare strategie. Als jouw bedrijf wil inzetten op langdurige organische groei, is een linkbuildingstrategie op basis van relevantie, kwaliteit en authenticiteit noodzakelijk.

In dit artikel leggen we je uit wat linkbuilding precies is, hoe je een linkbuildingstrategie opzet en hoe deze strategie bij kan dragen aan de online groei van jouw bedrijf om hoger in Google te staan (Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?). Het is veel informatie, maar op basis van resultaten weten we dat linkbuilding meer dan de moeite waard is! Linkbuilding betekenis De betekenis van linkbuilding komt neer op het verkrijgen van hyperlinks vanuit websites naar je eigen website.

Deze links maken samen een web van informatie wat het online navigeren mogelijk maakt. Zoekmachines gebruiken deze links bijvoorbeeld om het web te crawlen. Interne links maken het crawlen van je eigen website mogelijk - Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?. Spiders of webcrawlers zijn bots die het internet gestructureerd in kaart brengen om de verschillende webpagina’s vervolgens te kunnen indexeren binnen een zoekmachine.

Het is dan ook van groot belang dat jouw website goed gecrawld kan worden en door de bots in verband wordt gebracht met specifieke relevante informatie. Zo vergroot je namelijk de kans om hoog in de zoekresultaten te komen wanneer een specifieke zoekopdracht wordt uitgevoerd - Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?. Om dit verband te benadrukken, kun je linkbuilding inzetten.

Om je een idee te geven van de kracht van een link naar jouw website, kun je bijvoorbeeld kijken naar de manier waarop bronvermelding online wordt gebruikt. Je ziet hyperlinks vaak terug in online artikelen met een journalistieke insteek; om de geloofwaardigheid van de informatie in het artikel te versterken, worden hyperlinks naar bronnen toegevoegd.

Artikel Linkbuilding - Hoger scoren in Google

Met een hyperlink zeg je namelijk ‘deze website/bron is betrouwbaar en verschaft relevante informatie over dit specifieke onderwerp’. In essentie is dit precies wat je ook met jouw website wil bereiken. Zodra andere websites een link naar jouw website toevoegen ter ondersteuning van de informatie die gedeeld wordt, groeit jouw autoriteit op het gebied van dat specifieke onderwerp.

Deze tag opent de linktag en laat webbrowsers en zoekmachines weten dat er een link naar een andere pagina volgt. ‘Href’ staat voor ‘hyperlink referral’ en dit onderdeel van de hyperlink bevat de bestemmings-URL waar de hyperlink naar verwijst. De tekst die in dit deel van de hyperlink staat, is de tekst die op de webpagina te zien is door bezoekers.

Vaak worden anchors speciaal opgemaakt in een tekst zodat ze opvallen en om de lezer laten weten dat het om een hyperlink gaat. Er zijn veel verschillende soorten anchor teksten die allemaal net een ander effect hebben. Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?. Hier lees je meer over in onze linkbuilding begrippenlijst. Het einde van de linktag laat zoekmachines en webbrowsers weten dat de hyperlink op dit punt eindigt.

Nadat zoekmachines webpagina’s hebben gecrawld, kunnen ze de informatie van deze pagina’s zorgvuldig indexeren en bepalen in welke mate een pagina relevant is en voldoende autoriteit heeft om in de zoekresultaten te verschijnen. Tijdens dit proces kijken zoekmachines niet enkel naar de content die op de pagina’s wordt aangeboden, ook het aantal links dat naar een pagina verwijst vanuit externe websites en de kwaliteit van deze verwijzingen weegt mee in het uiteindelijke oordeel.

Met name Google heeft in de loop der jaren hun algoritme voor het onderscheiden van kwalitatieve en irrelevante links behoorlijk bijgeschaafd. Het precieze algoritme kent alleen het bedrijf zelf, maar factoren als relevantie, authenticiteit en kwaliteit wegen in ieder geval mee. Een zoekmachine heeft er namelijk belang bij dat de zoekresultaten die getoond worden voldoen aan de zoekintentie van gebruikers en dat de pagina’s in deze zoekresultaten van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk zijn. Linkbuilding.De autoriteit van een website Als we over linkbuilding praten hebben we het ook vaak over de ‘autoriteit’ van een website. Maar wat betekent dit precies? Laten we beginnen met de definitie van ‘de autoriteit van een domein’ (Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?). De autoriteit van een domein is de veronderstelde waarde die Google hecht aan een domein.

Majestic hanteert hier de maateenheden Trustflow (TF) en MOZ hanteert Domain Authority (DA). Deze maatstaven lopen van 1 tot 100 en voorspellen hoe goed een domein in Google zal worden gerangschikt. Google maakt zelf geen gebruik van TF of DA waarden. Het is dus geen officiële ranking factor - Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?. Echter geeft het wel een goed idee van hoe krachtig het domein van een website is en hoe dit zich verhoudt tot andere domeinen.

Linkbuilding en SEO gezocht? Contacteer Linkbuiding Vlaanderen

Address: Camberg 15 9400 Ninove
Phone: +32 495/21 45 83
Email: info@seobureau.be
Linkbuilding

TF en DA interpreteren Het meten van domein autoriteit met behulp van DA en TF geeft je een redelijk betrouwbaar beeld over de waarde die Google hecht aan een domein. Toch moet je enkele zaken in gedachten houden wanneer je deze waarden interpreteert (Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?). Onthoud deze tips voor een betrouwbare indicatie: Je kunt de domeinwaarde het beste gebruiken in combinatie met andere statistieken en in context.

Linkbuilding Voor Dummies - Tijd Voor Een Site

De resultaten van Moz en Majestic zijn niet lineair wat inhoudt dat de eerste stappen naar een betere score snel zijn gezet, maar om van een score van 70 naar 80 te komen is een stuk ingewikkelder. Dit betekent dus ook dat een domeinwaarde van 40 niet twee keer zo hoog is als een domeinwaarde van 20.Het hebben van bijvoorbeeld een domeinwaarde van 50 vertelt niet zoveel, tenzij het vergeleken kan worden met eerdere of andere domein-scores. Als de domeinwaarde dus bijvoorbeeld laat zien dat een site een waarde heeft van 50, dan geeft dit geen interpretatie. Dit gegeven kan pas goed geïnterpreteerd worden als er gekeken wordt naar bijvoorbeeld de concurrentie; welke score heeft de concurrent en welke score had je site voorheen? Domein autoriteit verhogen Nu je weet wat een domeinwaarde inhoudt en de nodige tips kent over de interpretatie, is het zaak om de autoriteit van je domein te verhogen.

Met linkbuilding verhoog je effectief je domeinwaarde en werk je stap voor stap toe naar een betere positie in de zoekresultaten van Google. Hoe linkbuilding jouw bedrijf online kan laten groeien Naast je positie in de zoekresultaten en verhoogd verkeer naar je website, heeft linkbuilding nog meer effecten op de online marketing groei en het succes van je bedrijf - Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?.

Hoe meer relevante externe websites naar jouw site verwijzen, hoe breder je in beeld komt bij een specifieke doelgroep. Kortgezegd, je wordt een autoriteit binnen jouw niche. Gebruik bijvoorbeeld unieke data die je hebt verzameld om een relevante en uitgebreide gids te publiceren. Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?. Grote kans dat andere websites jouw gids gebruiken ter ondersteuning van hun content.

Lezers van het grote platform worden namelijk aangemoedigd om jouw website ook eens te bekijken omdat er aanvullende informatie te vinden is over een specifiek onderwerp. Referral verkeer is doorgaans ook direct relevant verkeer. De content waarin jouw link werd geplaatst heeft namelijk raakvlakken met de content die jij op je website hebt (Linkbuilding Uitbesteden - Wat Zijn De Voordelen?).

Navigation

Home

Latest Posts

V Teken Beveiliging

Published Sep 03, 22
10 min read

Wat Is Belangrijk Bij Linkbuilding?

Published May 18, 22
6 min read

Backlinks Aankopen: Is Dat Nog Verstandig?

Published May 18, 22
7 min read